Demokrate ostale bez vlasti u Somboru

Vladajuću koaliciju napustili SVM i SPS

17. apr 2014

Skupština Sombora u sredu popodne smenila je predsednika Skupštine Sinišu Lazića, prvog čoveka somborskih demokrata.

On je smenjen pošto je za njegovu smenu glasalo 37 odbornika, koji su činili odbornici nekoliko stranaka i grupa građana – SNS, SPO, DZVM, UG „Sombor za sve“, „Bolji Sombor“, SPS, LSV, SVM i SRS.

Do smene je prvenstveno došlo jer su dosadašnju vladajuću koaliciju napustili SPS i SVM. Da će do promena doći bilo je jasno već ujutru tog dana kada Lazić nije uspeo da održi sednicu zbog nedostatka kvoruma, a u popodnevnim časovima je njegov zamenik Borislav Staničkov iz SPS-a zakazao novu sednicu na kojoj je smenjen dosadašnji predsednik.

Nakon smene Lazića, Staničkov je proglasio prekid sednice i najavio njen nastavak za sredu 23. aprila, kada bi trebao biti izabran novi predsednik. Naredne nedelje se, sudeći prema izjavama vodećih ljudi trenutno dve najvažnije partije, SNS-a i SPS-a, može očekivati smena kompletnog gradskog rukovodstva, ali o personalnim rešenjima za sada nema ni jednog slova.

Prema rečima Saše Todorovića, šefa odborničke grupe SNS-a, ta partija će pokušati da napravi široki konsenzus, svesna svoje odgovornosti.

– Užurbano pripremamo plan i program za dalje korake. Politički koraci će biti takvi da ćemo nastaviti sednicu po unapred utvrđenom dnevnom redu. Očekujemo da ćemo na sledećoj sednici ili nekoj od narednih, već na osnovu sporazuma sa našim koalicionim partnerima iskristalisati ko će biti kandidat za gradonačelnika, koji će imati obavezu da pripremi ekspoze i plan i program rada buduće administracije i da predloži svoje najbliže saradnike u vidu članova Gradskog veća. Biće teških odluka i građani Sombora su toga svesni – izjavio je Todorović.

(021) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga