Đelić: SNS Dačiću nudi da bude premijer

Jorgovanka Tabaković izjavila da trenutno nije kandidat SNS-a za premijera Srbije

16. apr 2012

Funkcionerka Srpske napredne stranke Jorgovanka Tabaković izjavila je da trenutno nije kandidat te stranke za premijera Srbije, dok je funkcioner Demokratske stranke Božidar Đelić ocenio da naprednjaci premijersku funkciju nude predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću.

„Nije istina da sam kandidat za premijera, ali jeste spekuacija koju je izazvao Aleksandar Vučić koji je nagovestio tu mogućnost, ali smo ga možda i mi loše pročitali. Ako Tomislav Nikolić kaže da će SNS biti osnov za formiranje buduće vlade, onda kažem – možda“, rekla je Jorgovanka Tabaković televiziji B92.

Jorgovanka Tabaković je ocenila i da je možda bolje da neko drugi bude premijer.

Đelić je ocenio da je SNS iznošenjem takvog stava ponudio premijersku funkciju predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću.

Dodao je da DS ima više kandidata i da će on sačekati odluku Predsedništva DS-a.

„Prvo bi trebalo da dobijemo podršku građana. Čekaću odluku Predsedništva DS. Boris Tadić je rekao da će DS predložiti premijera i premijer će biti iz DS-a. DS je jedina stranka koja ima više kandidata za premijera“, rekao je Đelić i dodao da u ovom trenutku ima prečih stvari od objavljivanja imena kandidata za premijera.

Izbori za predsednika Srbije, parlamentarni i lokalni izbori zakazani su za 6. maj.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga