Deli: Sablasno podsećanje na devedesete

Ustavni sud je ponovo pokrenuo procese koji sablasno podsećaju na devedesete godine

13. jula 2012

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za nacionalne manjine Andor Deli ocenio je da se u Srbiji, odlukom Ustavnog suda o suspenziji nekih članova Zakona o nadležnostima Vojvodine, ponovo pokreću procesi koji “sablasno podsećaju na period devedesetih godina”.

Deli je za današnji novosadski “Mađar so” (Magyar Szo) rekao da smatra da se valja zamisliti nad tempiranjem odluke Ustavnog suda Srbije o odredbama Zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine, budući da je do krajnjeg ishoda u predmetu koji je započet 2009.godine došlo na dan uoči formiranja nove pokrajinske vlasti.

“S pravom možemo da se zapitamo s kojom idejom je bilo potrebno da se upravo sada i sa ovolikom paradom formiranje vojvođanske vlade dovede u ovakvu tesnu vezu sa odlukom Ustavnog suda”, naveo je Deli.

Dodao je da odluka Ustavnog suda dotiče pre svega republičku skupštinu, budući da se radi o zakonu kojeg je ona usvojila.

Prema njegovim rečima, imajući u vidu da republičku vladu neće činiti iste one političke stranke koje tvore pokrajinsku vladu, sada ostaje da se vidi da li će Vlada Srbije biti spremna na saradnju sa Vladom Vojvodine, ili će se ući u „pro i kontra period”.

„Ovakav scenario mi je zamisliv”, kazao je Deli.

(Magyar Szo)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga