Delegacija Vojvodine na Dunavskom festivalu u Ulmu

Gradovi i regije Dunavskog regiona predstaviće svoje kulturne, turističke, privredne i druge potencijale

06. jula 2012

Delegacija Skupštine Vojvodine na čelu sa predsednikom Ištvanom Pastorom večeras će prisustvovati otvaranju tradicionalnog Dunavskog festivala (Donaufest), u nemačkom Ulmu, na kojem će se pored ostalih dunavskih gradova i regija, predstaviti i Vojvodina.

Vojvođanska delegacija će učestvovati na sastanku Saveta podunavskih gradova i regija, kao i na konferenciji „Lokalna politika duž Dunava“,  saopštio je danas Pokrajinski sekretarijat za informacije.

U okviru Dunavskog festivala, gradovi i regije Dunavskog regiona predstaviće svoje kulturne, turističke, privredne i druge potencijale.

Na štandu Vojvodine, koja godinama unazad učestvuje na ovom festivalu i uspešno sarađuje sa pokrajinom Baden-Virtemberg, pored  predstavljanja tradicionalne vojvođanske kuhinje, biće otvorena i izložba Agneš Ozer „100 godina Štranda“, a u Dunavskom birou izložba Mihalja Novaka, slikara i fotografa iz Stare Moravice.

U okviru kulturno-umetničkog programa nastupiće KUD iz Bačkog Jarka i Aleksandar Dujin Orkestra.

Tokom trajanja festivala, održava se i Dunavski kamp mladih u kome će, na poziv zamenika gradonačelnika Ulma Gintera Ciša, učestvovati tridesetoro učenika iz tri srednje škole iz Bačke Topole.

Tradicionalnom Dunavskom festivalu, među mnogobrojnim gostima i predstvnicima dunavskih regija i gradova, prisustvovaće i premijer Baden-Virtemberga Vinfrid Krečman, ministarka za evropske poslove Vlade Bavarske Emilija Miler, evropski komesar Ginter Etinger, gradonačelnik Ulma Ivo Gener i zamenik gradonačelnika Ulma Ginter Ciš.

U okviru vojvođanske delegacije nalaze se i pokrajinski poslanik i donedavni predsednik pokrajinskog parlamenta Šandor Egereši, koji je i zamenik predsednika Saveta dunavskih gradova i regija, sekretar Skupštine Vojvodine Milorad Gašić i direktorica Javnog preduzeća „Vojvodinašume“ Marta Takač.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga