Delegacija Pokrajinske vlade na Otvorenim danima u Briselu

Tokom trajanja manifestacije delegacija Pokrajinske vlade će imati niz sastanaka sa zvaničnicima evropskih institucija, regiona i gradova

12. okt 2015

Delegacija Pokrajinske vlade, koju predvodi vojvođanski premijer Bojan Pajtić, boraviće u Briselu od danas pa do 15. oktobra, na manifestaciji Evropska nedelja gradova i regija „Otvoreni dani 2015“ (Open Days), koju organizuju Direktorat za regionalnu politiku Evropske komisije i Komitet regiona.

Tema ovogodišnjih Otvorenih dana je “Evropski regioni i gradovi – partneri za investicije i ekonomski rast“.

Tokom trajanja manifestacije delegacija Pokrajinske vlade će imati niz sastanaka sa zvaničnicima evropskih institucija, regiona i gradova, a predstavnici Vojvodine učestvovaće i na nekoliko okruglih stolova, saopštio je Biro za informisanje Pokrajinske vlade.

Evropski parlament, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje i Zavod za kulturu vojvođanskih Slovaka, u saradnji sa Fondom Evropski poslovi Vojvodine, organizovaće okrugli sto “Razumevajući Vojvodinu” (Understanding Vojvodina), s ciljem predstavljanja multikulturalnosti Vojvodine, kroz prezentacije rada šest profesionalnih ustanova kulture Srba i nacionalnih manjina.

Vojvodina će takođe sa još deset partnera iz više evropskih zemalja organizovati radionicu „Regioni za inovacije“ u okviru Otvorenih dana.

U Misiji Srbije pri Evropskoj uniji, u sredu 14. oktobra, biće obeležen Dan Vojvodine u Briselu, a tim povodom biće otvorena izložba „Zaobilazne strategije – arhitektura u Vojvodini na početku 21. veka“.

Pored Pajtića, u delegaciji su i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga