- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Delegacija LSV bila na kongresu evropskih regionalističkih partija

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) na čelu sa predsednikom stranke Nenadom Čankom i međunarodnim sekretarom Đorđem Stojšićem boravila je kao gost na kongresu stranaka i pokreta iz cele Evrope koje se bore za autonomiju i regionalizam (EFA – European Free Alliance), saopštila je danas ta stranka.

Na skupu je dogovoreno da će LSV već na narednom kongresu biti u statusu posmatrača, a do kraja iduće godine i članica ove organizacije, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da je delegacija LSV na kongresu u otvorenom i prijateljskom dijalogu razmenila mišljenja i iskustva sa brojnim i uticajnim predstavnicima stranaka iz svih krajeva Evrope.

Članice EFA su, između ostalih, Škotska nacionalna partija, Esquera Republica Catalonia, Liga Republica Veneto i druge.

Kongres je održan uz slogan „Prema slobodi“ (Towards freedom), u Meranu, u Južnom Tirolu, od 12. do 14. aprila.

Na mitingu „Stop razbijanju Srbije“, koji je u petak održan u Novom Sadu i na kojem su opozicione stranke u Skupštini Vojvodine zatražile vanredne pokrajinske izbore, pojedini govornici optužili su Nenada Čanka da prisustvuje kongresu „svih evropskih separatističkih stranaka“.

Takve optužbe na račun Čanka izneli su potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović i potpredsednik organizacije Treća Srbija Miroslav Parović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!