Del Arno bendu nagrada za Novi optimizam

Pokret „Novi optimizam” zalaže se za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje i zagovara pravo na različitost, kao vrhunsko pravo svake individue, i podstiče solidarnost među ljudima.

10. dec 2011

Beogradskoj rege grupi Del Arno bend večeras će u Zrenjaninu biti uručeno priznanje “Dobar primer Novog optimizma”,  povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra.

Nakon dodele nagrade, biće održan anplagd koncert Del Arno benda u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono”.

Prošlogodišnja dobitnica ove nagrade bila je glumica Mirjana Karanović. Od 2005. godine, kada je nagrada ustanovljena, dobli su je i Goran Pruginić, čovek koji je prilikom pada autobusa u Tisu na Žabaljskom mostu jedini priskočio u pomoć stradalima, zatim glavni urednik kikindske VK televizije Zoran Milešević, pokret „Kapiraj-kopiraj”. Nagradu su dobili i osnivač „Domboš festa” u Malom Iđošu Laslo Horvat, bivša ministarka poljoprivrede Ivana Dulić-Marković i zrenjaninska Muzička škola „Josif Marinković”.

Pokret „Novi optimizam”, čiji je lider vlasnik Pozorišnog kluba „Zeleno zvono” Branislav Grubački Guta, zalaže se za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje i zagovara pravo na različitost, kao vrhunsko pravo svake individue, i podstiče solidarnost među ljudima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga