Dečaka tukao, pekao mu ruke i noge i terao na prosjačenje

Dečak je štićenik Centra za socijalni rad u Novom Sadu i korisnik Prihvatilišta, odakle je nestao 27. jula

24. sep 2013

Beogradska policija uhapsila je E.R.(20) zbog sumnje da je petogodišnjeg romskog dečaka prisiljavao na prosjačenje i teško ga povredio batinama.

Dečak je u dva navrata bio lekarski zbrinut u Urgentnom centru u Beogradu, prvi put zbog opekotina na tabanima i rukama, s vidnim podlivima na telu, a drugi put zbog polomljene ruke i naprsle slezine. U MUP-u Srbije je potvrđeno da je E.R. uhapšen 9. septembra i priveden istražnom sudiji uz krivičnu prijavu za trgovinu ljudima i nanošenje teških telesnih povreda dečaku.

Dečak je štićenik Centra za socijalni rad u Novom Sadu i korisnik Prihvatilišta, odakle je nestao 27. jula. Prvi put 25. avgusta, a potom i 5. septembra doveden je u beogradski Urgentni centar teško povređen, posle čega je prebačen u Dečju bolnicu u Tiršovoj.

Dečaka je 5. septembra do Centra za brigu o deci u Zvečanskoj ulici, teško povređenog, doveo nepoznati muškarac. „O svemu smo obavestili policiju i kolege u Centru za socijalni rad Novog Sada čiji je i bio štićenik. Šta se događalo u međuvremenu, kako je nastradao, a imao je ozbiljne povrede, ne znamo“, navodi rukovodilac stacionara Centra u Zvečanskoj Mila Vuković.

Prilikom pregleda u Urgentnom centru tog 5. septembra ustanovljeno je da je dečak desetak dana ranije, 25. avgusta, takođe bio primljen u toj ustanovi. Tada je na telu imao vidljive podlive, očigledno od batina, i opekotine na rukama i tabanima, najverovatnije od topljene plastike.

Prilikom tog prvog prijema u Urgentnom centru pretpostavlja se da je pratilac dao lažne podatke o detetu. Tek posle drugog puta reagovale su nadležne službe, pa je dečak nakon 12 dana boravka u bolnici u Tiršovoj vraćen Centru za socijalni rad u Novom Sadu i slučaj je prijavljen policiji, piše Blic.

Kako se nezvanično saznaje, od njegovog nestanka iz Prihvatilišta 27. jula, E.R. ga je „uzeo pod svoje“ i fizičkim maltretiranjem ga terao na prosjačenje.

(Blic) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga