- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Dečak ne može na lečenje zbog zabrane letova za turske kompanije

Četvorogodišnji Ivan Filipčev iz Bečeja, koji ima cerebralnu paralizu, neće moći da otputuje za Tursku, na već uplaćenu delfinsku terapiju, pošto Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije nije izdao potrebnu dozvolu turskoj aviokompaniji Korendon (Corendon), koja je trebalo da organizuje let iz Beogarada do Antalije.

Roditelji Ivana Filipčeva pre više od godinu dana uspešno su pokrenuli humanitarnu akciju, kako bi mu omogućili delfinsku terapiju u Antaliji, gde bi trebalo da radi sa terapeutom Nikolom Radinom.

Ivanova majka, Kristina Demeter Filipčev kazala je da ih je turistička agencija Argus turs u četvrtak uveče obavestila da će let koji je bio zakazan za 26. maj rano ujutro biti otkazan jer je Direktorat civilnog vazduhoplovstva uskratio dozvolu turskom avioprevozniku.

“Ne znam šta ćemo sada da radimo. Nemamo novca da kupimo skuplju avionsku kartu od one koju smo već platili preko Argus tursa i da nađemo novi hotelski smeštaj za tri dana. Plašim se da će da propadne već plaćena terapija koja košta 3.900 evra. U narednim danima pokušaćemo da zaštitimo svoja i pravo našeg deteta“, kazala je Kristina Demeter Filipčev za Autonomiju.

Slične primedbe imali su pred prvomajske praznike i putnici koji su iz Srbije želeli da putuju za Tursku ili za Egipat na odmor, pošto je pomoćnik ministra za saobraćaj Zoran Ilić odbio da izda dozvole za čarter letove avioprevoznicima Fribird (Freebird) i Nesma iz Egipta i Korendon iz Turske.

Ilić je na te optužbe uzvratio tvrdnjom da na taj način želi da “štiti interes Srbije”, a pojedini mediji su ga optužili da na taj način zapravo pokušava da zaštiti poslovne interese “Er Srbije”

Pojedine turističke agencije optužile su Ilića da ne govori istinu kada tvrdi da strane čarter kompanije nemaju potrebne dozvole za letove.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!