DC: Prvi koncert od povratka aktivista u prostorije

Borba za Društveni centar trajala je četiri meseca

07. jan 2015

Prvi koncert nakon povratka aktivista u Društveni centar u Kineskoj četvrti, odakle su izbečeni u avgustu 2014. godine, biće održan sutra 8. januara od 21 sat, najavili su organizatori.

Aktivistima su vraćeni ključevi prostora u kojem su boravili dve godine, nakon što su na sudu dobili spor sa Javnim preduzećem Poslovni prostor. Borba za Društveni centar trajala je četiri meseca.

Na “povratničkoj” žurci i svirci nastupiće bendovi Bosonogo Djetinjstvo i Žudnja, a najavljeno je da će pre i posle svirke biti organizovana zabava.

Izvršitelji Poslovnog prostora su 21. avgusta 2014. zapečatili prostorije ovog Društvenog centra, i iz njega izbacili aktiviste bez ikakvog prethodnog upozorenja ili dijaloga, nakon čega je protiv njih pokrenuta tužba.

Protekle dve godine od kako su aktivisti “skvotovali” zgradu, sredili su enterijer i dvorište i u njemu organizovali 150 kulturnih događaja, koncerata, filmskih projekcija i humanitarnih akcija, koje su sve bile besplatne.

Ulaz je kao i na sve programe koje organizuje Društveni centar besplatan, ali posetioci mogu da ostave dobrovoljne priloge.

(O radio)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga