Darko Rundek protiv seče šume na Fruškoj gori

On je u objavi napisao: "Nije dakle samo u Hrvatskoj! Brutalna i slijepa pohlepa? Mahnitost?"

03. maja 2019

Legendarni pevač Darko Rundek podelio je na svojoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku peticiju protiv seče šume na Fruškoj gori.

On je u objavi napisao: „Nije dakle samo u Hrvatskoj! Brutalna i slijepa pohlepa? Mahnitost?“

Peticija „Zaustavimo seču šume u Nacionalnom parku Fruška gora“ na sajtu peticije.rs trenutno ima više od 2.000 potpisnika.

„Ovom peticijom izražavamo stav da se odmah prestane sa nekontrolisanom i neselektivnom sečom šuma koje nisu u funkciji očuvanja i podmlađivanja šuma Fruške gore, već su samo i isključivo u funkciji finansijskog poslovanja Javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora. Pozivamo nadležno Ministarstvo za zaštitu životne sredine da preduzme zakonske obaveze kontrole rada Javnog preduzeća Nacionalni park Fruška gora i hitno zaustavi dalje uništavanje šuma i ekosistema na Fruškoj gori“, piše u opisu peticije.

Dodaje se da ovakva seča traje “neuobičajeno dugo, nekoliko godina unazad vrlo intenzivno” i da ona ni po obimu ni po vrsti radova ne spada u aktivnosti koje se izvode u okviru redovnog stručnog održavanja, sređjivanja i održivog korišćenja šumskog područja.

Inače, ovih dana je na Fejsbuku pokrenuta i grupa “Odbranimo šume Fruške gore”, po uzoru na udruženje “Odbranimo reke Stare planine”.

(021, Foto: Wikipedia)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga