Darija Kisić: Prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana u prvoj nedelji marta, a ne 1. marta

"Ova informacija predstavlja novost za građane Srbij, jer je javnost o datumu pojavljivanja koronavirusa u Srbiji obaveštena 6. marta"

23. mar 2020


Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević danas je u izjavi koju je preneo Blic precizirala da je prvi slučaj novog korona virusa u Srbiji registrovan „u prvoj nedelji marta“, a ne prvog marta, i da se od tada, od 6. marta, kada je javnosti i saopšteno, „sve informacije objavljuju javno“.

Ona je dodala da je svaki podatak o zaraženima lako proverljiv i ponovila da je prvi registrovan slučaj korona virusa bio „u prvoj nedelji marta“, tačnije 6. marta, kao što je objavljeno u medijima.

Gostujući na RTS-u, zamenica direktora Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ Darija Kisić Tepavčević dan ranije rekla je da je prva infekcija koronavirusom u Srbiji izolovana 1. marta.

Građanima je, pak, prethodno rečeno da je prvi slučaj otkriven 5 dana kasnije – 6. marta, dva dana nakon što su bili raspisani izbori, i dan nakon što je SNS skupio potpise i predao ih Republičkoj izbornoj komisiji, prenosi Nova.rs

Dr Kisić je na RTS-u rekla i da je dva dana kasnije – dakle, 3. marta – zabeležen i drugi slučaj koronavirusa u Srbiji:

“Tu se već desila lokalna transmisija”, rekla je dr Kisić.

(Nova.rs, Danas,foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga