Danska kompanija Grundfos ulagaće u Vojvodinu

Predstavnici danske kompanije za proizvodnju industrijskih pumpi „Grundfos“ razgovarali su danas sa…

04. sep 2008

Predstavnici danske kompanije za proizvodnju industrijskih pumpi „Grundfos“ razgovarali su danas sa predsednikom Izvršnog veća Vojvodine Bojanom Pajtićem i izrazili interesovanje za otvaranje fabričkog pogona u Vojvodini. Kako se navodi u saopštenju Pokrajinskog sekretarijata za informacije, Pajtić je tom prilikom izjavio da je Vojvodina najrazvijeniji region u Srbiji i, po uslovima koji obezbeđuju uspešno poslovanje, veoma atraktivan region upravo za ulaganje. Pajtić je kazao da se nada da će „Grundfos“ odlučiti da u Vojvodini izgradi svoj pogon i ponudio sve vrste pomoći u realizaciji takve odluke.
Dodaje se da su sastanku prisustvovali ambasadorka Danske u Srbiji Mete Kjuel Nilsen (Mette Kjuel Nielsen), potpredsednik Izvršnog veća Vojvodine i pokrajinski sekretar za privredu Ištvan Pastor, pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić i direktor VIP Fonda Branislav Bugarski.
U saopštenju se navodi da je sa godišnjom proizvodnjom od više od 10 miliona pumpnih jedinica, „Grundfos“ jedan od vodećih svetskih proizvođača pumpi i pokriva približno 50 odsto svetskog tržišta. Cirkulacione, potopljene i centrifugalne pumpe su tri najvažnije grupe proizvoda, ali osim njih „Grundfos“ proizvodi električne motore za pumpe i ima znatnu proizvodnju električnih motora koji se odvojeno prodaju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga