Danas: Vojvođanska vlada pada početkom jula

U budućoj pokrajinskoj vlasti neće biti DS-a, piše "Danas"

14. juna 2014

Poslanici Skupštine Vojvodine glasaće za obaranje vlasti Bojana Pajtića i DS i za rekonstrukciju Pokrajinske vlade najverovatnije početkom jula, piše beogradski dnevnik „Danas“.

Neformalni razgovori naprednjaka s drugim strankama uveliko traju, a poslanička većina za promenu Pokrajinske vlade je već obezbeđena, navodi „Danas“, pozivajući se na izvor iz SNS-a.

U narednih desetak dana bi trebalo da počnu i intenziviraju se i zvanični razgovori, a u rekonstruisanoj vlasti neće biti mesta samo za DS.

LSV Nenada Čanka i NDS Borisa Tadića iniciraće razgovore na temu rekonstrukcije Pokrajinske vlade sa ostalim partijama, a zajedno će delovati i na republičkom nivou, rezultat je razgovora lidera ove dve stranke održanog juče u Novom Sadu.

“Postigli smo visok stepen saglasnosti o vrednostima za koje se zalažemo i nastavićemo našu uspešnu saradnju. Počećemo pregovore sa drugim političkim subjektima u cilju pronalaženja rešenja za vakuum u kojem se opozicija nalazi. NDS je naš partner bez koga nećemo ući u ni u jednu vlast. Ovo je korak ka rekonstrukciji Pokrajinske vlade. Najbitnije je da u vladi više ne budu ljudi koji su potrošeni”, rekao je Čanak na zajedničkoj konferenciji za novinare s Tadićem.

Boris Tadić je istakao je da ni republička ni pokrajinska vlada ne funkcionišu dobro. “Srbiji su neophodne promene političkog sistema, izbornog zakona i Ustava, u cilju rešavanja gorućih problema nezaposlenosti, infrastrukture, novih investicija, ali i ugleda Srbije”, kazao je Tadić. On je potvrdio da, ukoliko dogovor sa drugim strankama bude postignut, postoji mogućnost da NDS uđe u Pokrajinsku vladu

(Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga