Danas: SNS deli paketiće sa stranačkim materijalom po vrtićima

"Takvo ponašanje mora biti sankcionisano"

03. feb 2017

Deljenje osnovnih životnih namirnica tokom predizborne kampanje postalo je obrazac ponašanja političkih partija u Srbiji, ali obilaskom vrtića i škola, gde su se mališanima delili patekići sa stranačkim materijalom, prekršen je zakon, jer su deca zloupotrebljena u političke svrhe, piše beogradski Danas.

Sagovornici Danasa kazali su da takvo ponašanje mora biti sankcionisano, ali su dodali da sumnjaju da će se to ikad desiti, jer je “mahanje stranačkim obeležjima postalo deo nacionalnog folklora i kulture”.

List podseća da praksa “kupovine glasova” uz deljenje osnovnih životnih namirnica nije nova u Srbiji, ali i dodaje da je SNS “otišao najdalje” u tome.

“Ipak, najdalje je otišla trenutno najveća politička stranka u Srbiji – Srpska napredna stranka, čiji članovi su tokom čitave godine obilazili mališane u vrtićima i školama. Za Novu godinu delili su paketiće u kesama sa stranačkim obeležjima, a aktivisti koji su čistili sneg sa SNS bilbordima na leđima, u takvom ‘autfitu’ šetali su i po školama”, naveo je Danas.

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković rekao je da je u pitanju nedozvoljena politička propaganda, posebno ako se ima u vidu da je reč o mlađim maloletnicima, do 16 godina.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga