Danas: EU zainteresovana za smene u RTV

Narednih dana bi trebalo da se desi sastanak povodom događaja na javnom servisu Vojvodine

19. maja 2016

Evropska unija, Savet Evrope i OEBS zainteresovali su se za talas smena rednika u Radio-televiziji Vojvodine (RTV), a kako je objavio Danas narednih dana u Beogradu bi trebalo da se desi sastanak povodom događaja na javnom servisu Vojvodine.

Posle smena direktora programa, ostavke generalnog direktora i glavne i odgovorne urednice Prvog programa, smene su uručene urednicima informativnih emisija. Danas nezvanično saznaje da će iz programske šeme Dnevnika u pet biti izbačeno uključenje emisije „Pravi ugao“ Ljubice Gojgić.

Emisija „Radar“, čija je urednica Marina Fratucan, jedna je od onih emisija koja je na sastanku sa novim rukovodstvom označena kao neuravnotežena, pristrasna i neprofesionalna, ali kako je rekla listu, ovi epiteti ostali su neobrazloženi.

Novinarka informativne redakcije RTV Vanja Đurić rekla je Danasu da su svi urednici smenjeni sa slično lošom argumentacijom kao i u slučajevima programskog direktora Slobodana Arežine i generalnog direktora Srđana Mihajlovića – da do sada nisu ostvarivali funkciju javnog servisa, da nisu izveštavali profesionalno i izbalansirano i da oni žele da promenama to postignu.

Rekli su nam i da smo emitovali „naručene izveštaje“, što mi tvrdimo da nije tačno, rekla je Đurić.

Čak 77 zaposlenih na RTV je poslalo pismo javnosti u kojem protestuju zbog smena već u prvoj nedelji rada rukovodstva, ističu zabrinutost i upozoravaju javnost da je opstanak RTV doveden u pitanje.

(Danas, N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga