Dan posvećen ljudskim pravima u sredu u Novom Sadu

Karavan "Svi za prava - prava za sve"

06. maja 2014

Karavan „Svi za prava – prava za sve“, posvećen ljudskim pravima i edukaciji dece o ovoj oblasti, održaće se u sredu u prostoru „Fabrika“ Studentskog kulturnog centra (SKC) Novi Sad, najavljeno je danas.

Karavan „Svi za prava – prava za sve“ deo je istoimenog projekta koje sproveo SKC, a nakon Novog Sada proći će i kroz druge gradove Vojvodine i to kroz Suboticu, Zrenjanin, Sremske Karlovce i Sombor.

Na događaju će biti predstavljena prva onlajn didaktička igrica na temu ljudskih prava „ARRA“ koja će biti pokrenuta na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook), a koja je proizvod radionica održanih u 17 srednjih škola u Vojvodini.

Kako je najavljeno, svoju prezentaciju imaće i škola „Milan Petrović“ iz Novog Sada, koja se bavi edukacijom osoba sa svim vrstama invalididteta, a tokom koje će mladima biti prikazan „Soundbeam“, uređaj uz pomoć kojeg osobe sa invaliditetom mogu da stvaraju muziku.

Posetioce karavana očekuju i projekcije kratkih filmova o ljudskim pravima, koje su napravili srednjoškolci na „zimskom filmskom ateljeu“, radionicama koje su takođe deo projekta.

Učesnici karavana pripremili su i pozorišni performans pod nazivom „Udari tog džajva/Hit That Jive“, nastao kao zajedničko istraživanje teme ljudskih prava, a za kraj se očekuje nastup hip-hop pevača Marka Šelića Marčela.

Cilj projekta i karavana je da se doprinese zaustavljanju kršenja ljudskih prava i sloboda ljudi, te da se unapredi inkluzivnost i doprinese aktivnom i dinamičnom obrazovanju mladih u Vojvodini u oblasti ljudskih prava.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga