Dan pobede u Pančevu: Antifašizam ovde i sada – stvar morala i stava u eri medijskog mraka

U 18 sati građani će se okupiti na platou ispred zgrade Gradske uprave u Pančevu, a proslava će se nastaviti u klubu “Kupe” od 19 sati

08. maj 2017

Građanska akcija Pančevo, Pokret Novi optimizam i Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizovaće sutra u Pančevu proslavu 9. maja, Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom, pod nazivom “Antifašizam sada i ovde – stvar morala i stava u eri medijskog mraka”.

U 18 sati građani će se okupiti na platou ispred zgrade Gradske uprave u Pančevu, a proslava će se nastaviti u klubu “Kupe” od 19 sati.

“Pozivamo sve ljude koji dele vrednosti antifašizma, uzajmnosti i solidarnosti da nam se pridruže, kako bismo obeležili ovaj važan datum”, naveli su organizatori u saopštenju za javnost.

Tom prilikom, povodom Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom, Centar „In Medias Res” će i ove godine, 11. put za redom, dodeliti tradicionalne Povelje „Pro futuro” (Za budućnost), pojedincima, udruženjima građana i institucijama sa teritorije Grada Pančeva, koji su svojim radom i zalaganjem, u okviru svakodnevnih aktivnosti, doprineli unapređenju interkulturalnog dijaloga i očuvanju vrednosti građanskog društva.

Ovogodišnja priznanja biće dodeljena Ivani Spasović, istoričarki i istraživačici, za doprinos razvoju interkulturalizma i očuvanju vrednosti građanskog društva, Predragu Starčeviću, učitelju iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” iz Pančeva, za dugogodišnji izuzetno kreativan i inventivan rad u prosveti u Srbiji i u inostranstvu, gde je posebnu pažnju posvetio razvoju tolerancije među mladima, prihvatanju različitosti i životu u zajedništvu i miru.

Priznanje će biti dodeljeno i sajtu “013 Info“, zbog izuzetno vrednog novinarskog projekta „Redakcije na jezicima nacionalnih zajednica“, koji je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, a u koji su bili uključeni novinari iz redakcija na mađarskom, rumunskom, slovačkom i makedonskom jeziku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga