Dan otvorenih vrata Univerziteta u Novom Sadu u subotu

...po ugledu na velike svetske univerzitete

16. okt 2015

Univerzitet u Novom Sadu organizovaće u subotu, po ugledu na velike svetske univerziete, Dan otvorenih vrata, koji je namenjen pre svega učenicima srednjih škola i gimnazija, kako bi im pomogli da lakše odaberu svoje životno zanimanje.

Dan otvorenih vrata odvijaće se u subotu od 10 do 15 sati u univerzitetskom kampusu, i na njemu će učestvovati svih 14 fakulteta koji su u sastavu tog univerziteta, kao i Univerzitetski centar za razvoj karijere, Tempus projekat WBC Inno i Studentski centar.

Za ovu priliku će i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu otvoriti svoja vrata, kao i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici.

Srednjoškolcima i široj javnosti biće predstavljene obrazovne mogućnosti i potencijali fakulteta koji čine Univerzitet u Novom Sadu, njihovi studijski programi i intelektualno-tehnički kapaciteti fakulteta da te programe realizuju.

“Smatramo da mladi ljudi koji biraju svoj životni poziv treba da budu što bolje informisani o mogućnostima koje im se pružaju kako bi doneli mudru odluku za nastavak svoga školovanja”, navodi se u saopštenju za javnost sa univerziteta.

Univerzitet Dan otvorenih vrataFakulteti će sutra otvoriti svoje učionice, amfiteatre, biblioteke, službe i laboratorije, a posetioci će moći da se upoznaju sa kampusom Univerziteta u kome su, pored sedam fakulteta, smešteni i Studentski centar, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, dva studentska doma, stanovi za privremeni smeštaj mladih nastavno-naučnih radnika, studentska menza, Centar za fizičku kulturu sa sportskim terenima, univerzitetske studentske organizacije i druge naučne, stručne, informativne, kulturne i sportske organizacije.

Dan otvorenih vrata Univerziteta u Novom Sadu održava se pod geslom “Otkrij mogućnost – izaberi budućnost!”

Više o programu može se pronaći na zvaničnom sajtu Dana otvorenih vrata  ili na zvaničnoj stranici na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga