Dačić: Zalažemo se za toleranciju

Ivica Dačić poručio u Subotici da je tolerancija jedna od vrednosti za koju se njegova koalicija zalaže

14. apr 2012

Predsednički kandidat koalicije SPS-JS-PUPS Ivica Dačić poručio je danas u Subotici da je tolerancija jedna od vrednosti za koju se ta koalicija zalaže i da je tolerancija posebno važna u nacionalno mešovitim sredinama kakva je Subotica.

Dačić je na predizbornom mitingu u subotičkoj Hali sportova rekao da je policija širom otvorila vrata svim pripadnicima manjinskih nacionalnih zajednica.

„Od kada sam na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova smanjen je broj međuetničkih incidenata. Naš cilj je Srbija u kojoj će svi građani živeti isto i u kojoj neće biti diskriminisanih. Pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica ne smeju biti diskriminisani, ali isto tako ne smeju biti diskriminisani ni Srbi u sredinama gde žive u manjini“, rekao je Dačić.

On je istakao da Srbiju potresaju nerešena državna pitanja, kao što je status Kosova i teška ekonomska situacija.

„Te probleme može rešiti samo ozbiljna i odgovorna vlast, a takvu vlast može formirati samo naša koalicija“, rekao je Dačić.

Predsednički kandidat koalicije okupljene oko SPS-a je istakao da je članstvo u EU jedan od osnovnih ciljeva Srbije, ali da nikada neće prihvatiti da priznanje Kosova bude uslov za ulazak u EU.

Dačić je rekao i da nema ništa protiv autonomije Vojvodine sve dok automija ne ugrožava integritet Srbije i nije usmerena ka razbijanju celovitosti države.

On je istakao da pripadnici manjinskih nacionalnih zajednica ne spadaju u zagovornike takve autonomije, već zagovornici autonomije srpske nacionalnosti.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga