Dačić protiv vojvođanske policije

Dačić poručio da će policija u Srbiji ostati pod jedinstvenom kapom MUP-a

29. okt 2012

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić usprotivio se danas ideji o formiranju vojvođanske policije i rekao da se sa takvom idejom ne slaže nijedna od značajnijih političkih partija u Srbiji.

Dačić je novinarima u Centru za osnovnu obuku policajaca u Sremskoj Kamenici novinarima rekao da ni ideja o formiranju Policijske uprave za Vojvodinu nije realna, jer je Vojvodina suviše velika da bi mogla da postoji samo jedna policijska uprava.

Prema njegovim rečima, pitanje organizacije policije na teritoriji Vojvodine je stvar organizacije unutar MUP-a Srbije i stvar dogovora.

Dačić je poručio da će policija u Srbiji ostati pod jedinstvenom kapom MUP-a.

On je izrazio posebno zadovoljstvo što je među 109 danas promovisanih policijskih pripravnika u Sremskoj Kamenici i 12 Albanaca sa juga Srbije iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa.

Dodao je da je to znak povratka poverenja manjinskih nacionalnih zajednica u državne institucije i najavio da će u redove policije biti uključeni i Mađari, Bošnjaci, Romi i ostali pripadnici manjina.

Dačić je najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za prijem budućih policajaca u Raškoj oblasti i izrazio nadu da će se značajan broj Bošnjaka prijaviti na njega.

On je najavio da će u novembru biti raspisan i konkurs za novog direktora policije a nakon toga će biti imenovani i načelnici policijskih uprava po Srbiji.

Osnovnu policijsku obuku danas je završila sedma klasa polaznika iz policijskih uprava Beograd, Vranje i Leskovac, čime će se, kako je rekao Dačić, polako rešavati problem nedovoljnog broja policajaca, posebno u Beogradu.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga