Dačić: Pendrekom se ne vaspitava

Policija ne može pendrekom da vaspitava ljude, već to treba političari da rade, smatra ministar policije Srbije Ivica…

07. jul 2011

Policija ne može pendrekom da vaspitava ljude, već to treba političari da rade, smatra ministar policije Srbije Ivica Dačić. Dačić je rekao da Srbija generacije mladih vaspitava učeći ih da je bolje služiti okupatoru nego boriti se za slobodu.

 „Vaspitavamo generacije da su junaci neki koji su dobijali gvozdene krstove od Hitlera, a onda kada dođe do demonstracija ekstremističkih, neonacističkih i neofasističkih grupa, onda treba policija da ih juri po trotoarima“, naveo je on.

Predsednik SPS je podsetio da je u vreme vlade Vojislava Kostuniče u zgradi Vlade Srbije držana slika predsednika vlade okupirane Srbije, misleći na Milana Nedića.

„Mnoge političke snage devedestih godima u vreme raspada socijalizma shvatile su da je antifasižam isto što i antikomunizam. I onda su krivi „1389“, „Naši“ i „Obraz“ i svi ostali. Ssta imamo mi da krivimo njih kad su ih vaspitavali na pogrešan način“, rekao je Dačić.

Istakavši da se Srbija stidi svoje antifasištičke tradicije jer se kod nas i dalje vodi borba između partizana i četnika, on je dodao da je vreme da se stavi tačka na te podele.

(B92)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga