Dačić: Inicijativa za veću samostalnost policije u Vojvodini nema zakonskog osnova

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da inicijativa za veću samostalnost policije u Vojvodini nema osnova u postojećem zakonu, a i ranija praksa je pokazala da to nije dobro rešenje. On je naveo da je Ministarstvo otvoreno za razgovor o svakom pitanju koje se tiče poboljšanju rada, ali i naglasio da je policija postigla najbolje rezultate upravo u sredinama s mešovitim nacionalnim sastavom stanovništva.

02. apr 2011

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da inicijativa za veću samostalnost policije u Vojvodini nema osnova u postojećem zakonu, a i ranija praksa je pokazala da to nije dobro rešenje.
„Beograd je nekad imao svoju policiju, kao i pokrajine, ali se to nije pokazalo dobro kad je zapretio raspad države“, podsetio je Dačić u izjavi Tanjugu.
Kad je reč o zakonskim rešenjima, Dačić je objasnio da po „postojećem Zakonu o policiji nema mogućnosti da opštine i gradovi imaju svoju policiju“.
Stoga bi svaki razgovor o većoj samostalnosti policije u Vojvodini podrazumevao pre svega reforme i same organizacije i strukture policije, poručio je Dačić.
On je naveo da je Ministarstvo otvoreno za razgovor o svakom pitanju koje se tiče poboljšanju rada, ali i naglasio da je policija postigla najbolje rezultate upravo u sredinama s mešovitim nacionalnim sastavom stanovništva.
„Broj međunacionalnih incidenata manji je za 26 odsto nego pre dve godine u Vojvodini i to je najmanji broj incidenata od 2004. godine do danas“, rekao je Dačić.
Ministar policije je dodao da resor na čijem je čelu ima dobru saradnju sa vojvođanskim vlastima i pozivao sve pripadnike nacionalnih manjina da se prijave za rad u policiji kako bi policija bila što bliža lokalnoj zajednici u kojoj radi.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga