Dačić: DS da se izjasni o gej paradi

Dačić je posebno prozvao Demokratsku stranku da se izjasni da li DS podržava gej paradu ili ne, jer mu "nije jasno kakav je njihov stav o tome"

15. avg 2011

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je predstavnike vlasti da se konkretno izjasne o gej paradi, kako taj i slični problemi ne bi bili policijski problem.
On je posebno prozvao Demokratsku stranku da mu odgovori na pitanje da li DS podržava gej paradu u Beogrdadu ili ne, jer mu, kako je rekao, iz intervjua potpredsednika DS i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa „nije jasno kakav je njihov stav o tome“.
Dačić je negodovao i zbog toga što predstavnici nekih vladajućih partija optužuju policiju za izazivanje problema prilikom blokada puteva od strane radnika i seljaka.
„Recite nećemo gej paradu i policija neće dati gej paradu. Ovako mi dolazimo u situaciju da vlada donosi odluku da policija raščisti puteve, a onda dolaze predstavnici vladajućih partija i optužuju policiju što ne da radnicima ili seljacima da stanu na puteve“, kazao je Dačić.
On je dodao da republička i gradska vlast treba da razgovaraju sa predstavnicima gej udruženja, kako ne bi ispalo da policija, koja je do sada sa njima razgovarala, samostalno vodi neke akcije.
„Policija ne treba da vodi politiku, već da izvršava odluke državnih organa“, napomenuo je Dačić, koji je zamenik premijera Srbije i šef Socijalističke partije Srbije.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga