Da li je krenuo napad na Egzit?

Menadžer Egzita podneo ostavku

08. nov 2012

Jedan od osnivača Egzit (Exit) festivala Bojan Bošković podneo je ostavku na mesto generalnog menadžera te manifestacije, potvrđeno je danas u organizaciji Egzit.

Portparol i osnivač Egzita Miloš Ignjatović rekao je novinarima da nema direktne veze između Boškovićeve ostavke i najave Ministarstva ekonmomije da će ukinuti finansiranje Egzita iz državnog budžeta.

„Nismo dobili nikakvo zvanično saopštenje od ministartva niti od bilo koje institucije. Imali smo i razgovore sa predstavnicima svih nivoa vlasti s obzirom na promenjenu političku situaciju, i dobili smo drugačije informacije od onih koje se mogu čuti u medijima“, kazao je Ignjatović.

Ignjatović je dodao da Egzit traži novog generalnog menadžera, te da su takve promene normalne, jer dolazi do zasićenja.

Bošković je ranije za Radio 021 izjavio da održavanje festivala bez pomoći države nije moguće.

Komentarišući najave iz Ministarstva ekonomije, on je rekao da je ta odluka politička, jer se Egzit ne uklapa u „idealnu sliku Novog Sada u kome je resor kulture dobila ekstremna desnica“.

„Mi smo u uništenoj Srbiji napravili nešto o čemu svet govori već godinama. Doveli smo više turista nego što je bilo ko mogao da sanja. Promenili smo grozni imidž koji je ova zemlja imala. I sad nas niko nije ni nazvao da popričamo. Da nas pita šta će biti ako nam ukinu pomoć“, rekao je Bošković za Radio 021.

Bošković je dodao da je ostavku podneo i zbog toga što ostali vlasnici brenda Egzit nisu prihvatili njegovu ideju da se napravi pauza od godinu dana u organizaciji festivala.

Gradonačelnik: Grad i država nastaviće da podrzavaju Egzit

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je danas da će Grad i država i ubuduće nastaviti saradnju sa muzičkim festivalom Egzit (Exit), jer je to jedan od najprepoznatljivijih brendova ne samo Novog Sada, već i Srbije.

„Ono što smo zajednički definisali na sastancima sa predstavnicima Egzita je da naši međusobni odnosi budu transparentni i javni, jer nema razloga da ni jedna ni druga strana bilo šta krije“, naveo je Vučević u saopštenju za javnost.

Dodao je da je danas od potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića dobio uveravanja da će i drugi republički organi podržati festival, tako da će Egzit imati podršku i na državnom nivou.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga