Ćulibrk: U Strazburu bi na Stefanovićevu žalbu pali u nesvest

"Za nas će Nebojša Stefanović biti glavni fantom sve dok se ne utvrdi ko je te noći rušio u Savamali"

02. maj 2017

Glavni urednik NIN-a Milan Ćulibrk rekao je da i jeste i nije iznenađen odlukom Apelacionog suda u Beogradu da ovaj nedeljnik nije kriv za tekst „Nebojša Stefanović: Glavni fantom iz Savamale“, a kojom je preinačena prvobitna presuda po tužbi ministra policije.

Ćulibrk je za televiziju N1 rekao da nije očekivao da Apelacioni sud donese konačno rešenje i naredi ministru da NIN-u plati sudske troškove, ali da jeste očekivao da se poništi prvostepena presuda.

“Ja sam rekao i tada, i na suđenju, za nas će Nebojša Stefanović biti glavni fantom sve dok se ne utvrdi ko je te noći rušio”, kazao je Ćulibrk i upitao zašto ministar nije naložio da se to ispita, istakavši da se u izveštaju Unutrašnje kontrole MUP-a slučaj Savamala ne pominje ni jednim slovom.

Budući da je ministar, posle prvostepene presude, rekao da će novac od odštete uplatiti u humanitarne svrhe, Ćulibrk je najavio da će se NIN takođe odreći naknade propisane presudom i od Stefanovića tražiti da im dostavi račun gde je hteo da uplati humanitarnu pomoć, te da će novac na taj račun biti i uplaćen.

On je naveo i da na rešenje Apelacionog suda nema žalbe, a povodom najave Stefanovićevog advokata da će se žaliti Evropskom sudu za ljudska prava, ocenio je da bi u “Strazburu popadali u nesvest kada bi videli tu žalbu”.

(Autonomija, N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga