- Autonomija - https://www.autonomija.info -

CRTA: Otvoriti se za dijalog sa mladima

„Potrebno je otvoriti institucije i lidere za potencijalne dijaloge sa mladima koji su željni promena i napredovanja, dok se sve veća apatija među budućim generacijama može pobediti obrazovanjem i informisanošću“, zaključak je panel diskusije „Dva ugla – ima li dijaloga među nama?“.

Tribina je održana u okviru završnog događaja i dodele diploma polaznicima treće generacije Akademije demokratije, koju organizuje CRTA uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, navedeno je u saopšenju.

„U sredini gde su mladi ljudi izdvojeni iz političkih procesa, ovakav edukativni program doprinosi izgradnji budućih mladih lidera, koji će voditi državu u pravcu vladavine prava i demokratskih vrednosti“, rekao je ambasador Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio.

Direktorka CRTE Vukosava Crnjanski je rekla da su polaznici Akademije pokazali ozbiljnu demokratsku zrelost.

„Vi ste naša budućnost i nadam se da smo doprineli vašoj energiji da ostanete ovde i razvijate dijalog i demokratiju u Srbiji“, izjavila je Crnjanski.

Panelisti, Dejan Radenković, narodni poslanik, Gordana Čomić, narodna poslanica i polaznici ovogodišnje Akademije demokratije Katarina Senić i Nikola Tamburkovski, složili su se da je poražavujuće što naše društvo prezire dijalog, koje se ogleda ne samo na političkom nivou, nego i na ličnim međusobnim odnosima, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!