CRTA danas počinje sistematsko praćenje izbora

CRTA će imati 1.000 posmatrača na terenu, a OEBS nijednog; REM neće pratiti medije, a Agencija za borbu protiv korupcije će imati manje posmatrača nego ranije

13. mar 2017

Posmatračka misija CRTA „Građani na straži“ danas počinje sistematsko praćenje izbornog procesa.

Kako se navodi u saopštenju, CRTA će pratiti period pre izbornog dana, izborni dan i period posle izbornog dana – sa 1.000 posmatrača.

„Predizbornu kampanju na terenu posmatra 60 dugoročnih posmatrača u svim okruzima u Srbiji, dok će na izborni dan više od 940 posmatrača pratiti kvalitet izbornog procesa na biralištima“, navodi se u saopštenju.

CRTA je navela da misija OEBS/ODiHR neće imati posmatrače na terenu, dok će institucije nadležne za kontrolu određenih aspekata kampanje raditi u ograničenom kapacitetu.

„REM (Regulatorno telo za elektronske medije) neće pratiti medije već će reagovati po prijavama građana, a Agencija za borbu protiv korupcije imaće značajno manje posmatrača nego prošle godine“, navodi se u saopštenju.

CRTA je pozvala građane da prate izbornu kampanju i da joj dostavljaju informacije sa terena o incidentima, kupovini glasova, pritiscima na birače, zloupotrebama javnih resursa u kampanji kao i drugim eventualnim nepravilnostima u kampanji na preko društvenih mreža @nastrazi ili www.facebook.com/gradjaninastrazi, ili na adresu kontakt@gradjaninastrazi.rs ili portal www.gradjaninastrazi.rs ili telefon 069 232 19 01.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga