Croatia Airlines u velikom gubitku, otkaz za više od 200 radnika

Hrvatska nacionalna aviokompanija "Croatia airlines" završila je 2012. godinu sa gubitkom od više od 470 miliona kuna (oko 62 miliona eura), a čelnici kompanije najavili su otpuštanje 20 odsto zaposlenih

15. feb 2013

Hrvatska nacionalna aviokompanija „Croatia airlines“ završila je 2012. godinu sa gubitkom od više od 470 miliona kuna (oko 62 miliona eura), a čelnici kompanije najavili su otpuštanje 20 odsto zaposlenih.

U kompaniji je danas održan sastanak zaposlenih i uprave o restrukturisanju, koji su radnici napustili. Oni se ne slažu sa procjenom da oko 20 odsto zaposlenih mora napustiti firmu, javljaju hrvatski mediji.

„Ne bježimo od toga da broj zaposlenih mora biti manji, ali 20 odsto je previše jer nema preduslova da oni budu zamijenjeni“, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih u avioindustriji Tomislav Rajković.

Predsjednik Uprave kompanije Krešimir Kučka na sastanku je rekao da ne vjeruje da će firma morati u stečaj, ali je istakao da je restrukturisanje preduzeća neophodno.

On je sinoć na HRT-u govorio o reorganizaciji kompanije koja, po njegovim riječima, uključuje otkaze za čak 20 odsto zaposlenih, od ukupno 1.100 koliko trenutno radi u ovoj firmi.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga