Crnorukci prete Inicijativi mladih

U pretećem pismu poslatom iz Australije i potpisanom sa "The Black Hand - Apis" (Crna ruka - Apis), kako je saopštila Inicijativa mladih za ljudska prava, članovima te nevladine organizacije poručeno je da za godinu dana napuste Srbiju i presele se u BiH "da osete blagodeti ljudskih prava i drugih prava potrebnih svakom čoveku"

08. juna 2010

Inicijativa mladih za ljudska prava saopštila je danas da je dobila preteće pismo u kojem se članovima te nevladine organizacije poručuje da će im suditi preki sud ako za godinu dana ne napuste Srbiju i da je to prijavila policiji.
U pretećem pismu poslatom iz Australije i potpisanom sa „The Black Hand – Apis“ (Crna ruka – Apis), kako je saopštila Inicijativa mladih za ljudska prava, članovima te nevladine organizacije poručeno je da za godinu dana napuste Srbiju i presele se u BiH „da osete blagodeti ljudskih prava i drugih prava potrebnih svakom čoveku“.
Kako je saopšteno, u pretećem pismu su Inicijativa mladih za ljudska prava i pokret Moja inicijativa nazvane „profašističkim organizacijama“ koje su učestvovale u „maršu mladih Beograđana u navodno sećanje na ubijene mladosti u Tuzli“.
Dalje se navodi da će „svim članovima marša suditi preki sud za neizvršenje zadatka oko preseljenja, a počev od 15. juna 2010. godine biće praćeni do izvršenja zadatka“.
U pretećem pismu koje je Inicijativa mladih za ljudska prava dobila juče navodi se da je Vojska Republike Srpske lažno optužena da je 25. maja 1995. godine ispalila granate na Kapiju mladosti u Tuzli, „a da su to ucinile snage u Tuzli pod rukovodstvom američke CIA, engleskog SAS i snaga NATO da bi okrivili Srbe za navodni masakr“.
Inicijativa mladih za ljudska prava je povodom obeležavanja 15 godina od masakra na tuzlanskoj Kapiji, 25. maja 2010. godine organizovala simboličnu šetnju na tri deonice puta Beograd-Tuzla, koja je završena polaganjem cveća na Kapiji.
Sa planine Ozren u blizini sela Vrbak 25. maja 1995. godine ispaljena je granata na tuzlansko šetalište Kapija. Ubijena je 71 osoba, a više od 120 je ranjeno. Dženaze i sahrane nastradalim održane su pre 15 godina u 4 sata ujutru, zbog intenzivnog granatiranja grada.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga