- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Crnogorska partija bojkotuje izbore za mesne zajednice u Malom Iđošu

Crnogorska partija optužila je danas lokalne vlasti u Opštini Mali Iđoš da su “u tajnosti” raspisali izbore za savete mesnih zajednica koji treba da budu održani 17. decembra i najavila bojkot tih izbora.

“Ni nakon 12 dana od raspisivanja izbora građani Lovćenca nisu o tome obavešteni niti su upoznati o načinu i uslovima učešća na tim izborima”, navela je Crnogorska partija u saopštenju za javnost.

Lovćenac je mesto u Opštini Mali Iđoš u kojoj su Crnogorci većinski narod.

Crnogorska partija zatražila je ostavku Komisije za sprovođenje izbora za Savet Mesne zajednice Lovćenac, jer svojim netransparentnim delovanjem onemogućava građane da ravnopravno učestvuju na izborima, sa jasnim ciljem da ovaj oblik građanske inicijative stave pod stranačku kontrolu.

“Ne želimo da učestvovanjem na izborima doprinesemo legitimitetu nedemokratskim radnjama koje dovode u zabunu građane Lovćenca i ugrožavaju njihovo ustavom i zakonom propisano pravo da biraju i budu birani. Štiteći pravo svih građana da pod jednakim uslovima učestvuju na izborima Crnogorska partija neće učestvovati na skrivenim jednopartijskim izborima zakazanim za 17. decembar”, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!