Crnogorska i Vojvođanska partija zajedno u Vrbasu

"Logična saradnja između dve partije u multikulturalnom i multinacionalnom Vrbasu"

19. sep 2013

Crnogorska partija i Vojvođanska partija nastupiće zajedno na lokalnim izborima u Vrbasu, koji se održavaju 13. oktobra, saopstile su danas te stranke.

Na sastanku u Novom Sadu, predsednici tih stranaka Nenad Stevović i Aleksandar Odžić usaglasili su oblik saradnje i dali uputstva svojim opštinskim odborima u Vrbasu da otpočnu sa procesom prikupljanja potpisa podrške, navodi se u zajedničkom saopštenju za javnost.

„Saradnja između dve partije u multikulturalnom i multinacionalnom Vrbasu je dokaz da je ta opština, kao i cela Vojvodina, zapravo ‘mikro EU’, gde se neguju tradicionalne vrednosti tolerancije i suživota i poštuje moto Evropske unije: ‘Ujedinjeni u različitosti’:, piše u saopštenju.

Obe partije su članice Vojvođanske konvencije, asocijacije stranaka i nevladinih organizacija koje se zalažu za široku autonomiju Vojvodine.

Na vlasti u Vrbasu je koalicija Demokratske stranke, Socijalističke partije Srbije, Partije ujedinjenih penzionera Srbije, Liberalno-demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga