Crnogorci trčali „U njenim cipelama“

U cilju podrške ženama koje se bore protiv karcinoma dojke

13. okt 2018

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici takmičili su se muškarci i to u štiklama, a sve u cilju podrške ženama koje se bore protiv karcinoma dojke, prenosi RTCG.

Kako piše RTCG, u štiklama su trčali i ragbi reprezentativci Crne Gore.

„Vjerujte mi, lakše je trčati 80 minuta u kopačkama nego 20 metara u štiklama“, rekao je reprezentativac Crne Gore u ragbiju Nikola Nikolić za RTCG.

„Nešto sam se ovdje pripremao, pitao žene kako da trčim i to je to. Rekle su mi – na prste, pa kako bude bude“, ispričao je njegov saigrač iz reprezentacije Zoran Delibašić a ujedno i pobednik trke „U njenim cipelama“, prenosi RTCG.

Pored njega i kolega iz ragbi reprezentacije, trčali su i studenti medicine, a sve u cilju podrške ženama u borbi protiv kancera dojke.

„Htjeli smo da pokažemo solidarnost našim damama koje je ova opaka bolest zarobila i da im pružimo podršku ka izlečenju“, dodao je Nikolić za RTCG.

Godišnje u Crnoj Gori od raka dojke oboli oko 350 žena, od kojih svaka treća izgubi bitku sa tom opakom bolešću. Zato je bitno da i muškarci „Pokažu da im je stalo“, prenosi RTCG.

„Treba da učestvuju drugi muškarci i da podrže svoje sestre, majke, žene, sve žene ovoga svijeta“, istakao je pobednik trke.

Iskustvo u borbi sa kancerom sa okupljenima je podelila Marina Miketić. Osim jake psihe, za izlečenje je, kaže, neophodno rano dijagnostikovanje bolesti.

„Bolje čuti danas nego za mjesec ili za godinu, jer šansa za izlečenjem, posebno kad je ovaj karcinom u pitanju, su zaista velike“, poručila je ona prenosi RTCG.

Manifestaciju posvećenu borbi protiv raka dojke u Podgorici organizovali su NVO „Zdrava Dona Montenegrina“ i kompanija „Avon Cosmetics Montenegro“.

(Danas, Foto: Printscreen – RTCG)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga