Crna Gora raspisala tjeralice za ruskim i srpskim državljanima

Kako su istaknuli iz Specijalnog državnog tužiteljstva, tjeralice se nalaze u Interpolovoj bazi podataka

29. dec 2016

Specijalno državno tužiteljstvo Crne Gore raspisalo je tjeralice za dvojicom ruskih i trojicom srpskih državljana zbog stvaranja kriminalne organizacije i terorizma u pokušaju, priopćila je ta institucija.

Kako su istaknuli iz Specijalnog državnog tužiteljstva, tjeralice se nalaze u Interpolovoj bazi podataka, javio je RTCG.

„O raspisivanju tjeralice za srpskim državljanima obaviješteni su nadležni državni organi Srbije kojima je Specijalno državno tužiteljstvo dostavilo dodatnu dokumentaciju“, navodi se u priopćenju.

Na konferenciji za novinare održanoj u studenome glavni specijalni tužitelj Milivoje Katnić kazao je da su organizatori kriminalne grupe, koja je trebala izvesti terorističke napade i nerede na dan izbora 16. listopada, iz Rusije, dodajući da ne postoje dokazi da je i država Rusija umiješana.

Priopćio je i da je organizator članovima kriminalne grupe „jasno izdao naređenje da se premijer Crne Gore likvidira“.

On je tada istaknuo da su nadležni državni organi otkrili da je formirana kriminalna organizacija na teritoriji Srbije, Crne Gore i Rusije radi, kako je kazao, „vršenja određenih kaznenih djela – terorizam“.

„Organizatori te grupe, iz Rusije, su kao početnu maksimu uzeli da se vlast u Crnoj Gori na čelu s premijerom Milom Đukanovićem ne može promijeniti na izborima, već da se treba nasilno srušiti. Radi tog nasilnog rušenja legalno izabrane vlasti formirali su kriminalnu organizaciju radi vršenja terorističkog akta, koji su planirali izvršiti 16. listopada u 23 sata navečer“, kazao je Katnić.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga