- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Crna Gora: Otkaz savetniku Ministarstva kulture zbog uvrede preko Fejsbuka

Savetnik u Ministarstvu kulture Crne Gore za međunarodnu saradnju, Argon Camaj ostaće bez posla zbog uvredljivih poruka koje je preko Fejsbuka uputio na račun Srba u Crnoj Gori i bivšeg poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) Ervina Spahića.

Camaj je na svom Fejsbuk profilu, koga je potom ugasio, tokom rukometne utakmice Crna Gora-Srbija, Srbe izbegle iz Hrvatske nazvao „hordama“, dok je za funkcionera SDP naveo da bi ga „poslao na vešala“, preneli su podgorički mediji.

Savetnik u Ministarstvu kulture bi bivšeg poslanika SDP Ervina Spahića poslao na vešala zato što je uzeo otpremninu iz Telekoma vrednu 40.000 evra, a nije se odrekao poslaničke plate koja mu zakonski pripada godinu dana po isteku mandata, već je u svojim javnim istupima tim povodom ocenio da je ta plata zaslužena za „naporan rad“ u Skupstini.

Ministarstvo kulture Crne Gore se ogradilo od stavova svog savetnika za međunarodnu saradnju i najavilo da mu neće produžiti radni angažman koji ističe krajem ove godine.

Camaj se izvinio zbog ocena i uvreda na svom Fejsbuk profilu: „Bio sam revoltiran nekim stvarima i zato sam to napisao. To je bio mentalni revolt“, napisao je Camaj.

(Slobodna Evropa)

 

Podelite ovu stranicu!