Crna Gora: Neinventivni predizborni slogani i nejasne poruke

Političke partije i predizborne koalicije u Crnoj Gori, uoči lokalnih izbora objavile su svoje predizborne slogane, ali, po oceni analitičara, ni približno inventivne kakvi su bili na dosadašnjim izborima

25. apr 2014

Političke partije i predizborne koalicije u Crnoj Gori, uoči lokalnih izbora objavile su svoje predizborne slogane, ali, po oceni analitičara, ni približno inventivne kakvi su bili na dosadašnjim izborima.

Vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS) na izborima će nastupiti pod sloganom „Samo napred“, a slogan koalicije Socijaldemokratske partije (SDP) i Pozitivne Crne Gore (PCG) na izborima u Podgorici glasi „Evropsko lice Podgorice“.

Opozicioni Demokratski front (DF) na izborima nastupa sa glavnom porukom „Promene za pravi život“.

U svim tim porukama, po oceni analitičara, u najmanju ruku, ima protivrečnosti.

Slogan vladajuće DPS „Samo napred“, kako se ocenjuje, asocira na to da u svemu treba nastaviti dosadašnju politiku te partije, iako kritike stižu sa svih strana.

Predizborni slogan SDP i PCG bi se mogao osporiti iz jednostavnog razloga, jer je Podgorica u proteklih deceniju i po, u mnogo čemu postigla „evropsko lice“.

Smisao slogana DF „Promene za pravi život“ nije sasvim jasan, a ako upućuje na zalaganje za bolji život, onda je predizborna poruka prilično prazna.

Analitičari tvrde da u predizbornoj kampanji ima i drugih nejasnoća, a ne samo u propagandi.

Političke partije i koalicije šalju prilično maglovite poruke u vezi sa time ko bi mogao biti njihov saveznik nakon lokalnih izbora, posebno u Podgorici, gde, kako se pretpostavlja, niko neće osvojiti apsolutnu većinu.

Lokalni izbori u 12 crnogorskih opština i u glavnom gradu Podgorici biće održani 25. maja . Ranije su održani izbori u ostalim opštinama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga