Crna Gora: Lažne podatke o imovini dala 193 funkcionera

Lažne podatke o tome šta zaista imaju od imovine Komisiji za sprečavanje sukoba interesa dalo je 89 državnih i 104 lokalna funkcionera

29. okt 2013

Lažne podatke o tome šta zaista imaju od imovine Komisiji za sprečavanje sukoba interesa dalo je 89 državnih i 104 lokalna funkcionera.

Iz Komisije je saopšteno da je kontrolisano 199 sudija, 87 tužilaca, 37 sudija za prekršaje, 239 funkcionera koje bira ili imenuje Vlada, 62 poslanika, svi članovi Vlade, 22 funkcionera koje bira ili imenuje Skupština Crne Gore, predsednik Crne Gore, Skupštine i Vlade, prenose „Vijesti“.

„Ustanovljeno je da 14 odsto ili 193 funkcionera nisu prijavili tačne prihode i imovinu, od čega 89 državnih i 104 lokalna funkcionera. Svim ovim javnim funkcionerima donete su odluke da krše Zakon, a za jedan broj koji nisu ispravili nedostatke, pokrenuti su postupci kod nadležnog suda za prekršaje“, navodi se u saopštenju Komisije.

Podsjeća se da u skladu sa preporukama Evropske komisije i obavezi da Komisija vrši proveru imovine iz Izvještaja o prihodima i imovini javnih funkcionera upoređujući ih sa podacima organa i pravnih lica koji raspolažu tim podacima u ovoj godini, do sada je kontrolisano 1.436 javnih funkcionera, od kojih 811 državnih i 625 lokalnih funkcionera.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga