Crna Gora: Đukanovićev DPS pobijedio u tri opštine

Demokratska partija socijalista odnijela je apsolutnu pobjedu u Cetinju, Mojkovcu i Petnjici,a opozicija traži preispitivanje rezultata

18. nov 2013

Demokratska partija socijalista (DPS), čiji je lider Milo Ðukanović, ubjedljivo je pobijedila na subotnjim lokalnim izborima u tri crnogorske opštine – na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, a iz opozicije su saopćili da su izbori pokradeni, javlja Tanjug.

Prema podacima iz izbornih komisija, DPS je osvojila apsolutnu vlast na Cetinju i u Mojkovcu, a pojedinačno je osvojila najviše glasova i u Petnjici.

DPS je u sve tri opštine nastupala samostalno na izborima.

Na izborima na Cetinju odziv birača je bio 70,4 posto, u Mojkovcu 83, a u Petnjici 50 posto.

Opozicija traži preispitivanje rezultata

DPS je i do sada bila na vlasti na Cetinju, dok je ta stranka u Mojkovcu, zajedno sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), vršila lokalnu vlast.

Petnjici je krajem maja vraćen status opštine, tako da su subotnji izbori bili prvo glasanje za lokalnu samoupravu.

Predstavnici opozicije ocijenili su da su izbori pokradeni, zbog čega, kako su saopćili, treba preispitati njihove rezultate.

„DPS je brutalnom zloupotrebom državnih resursa pokrala i ove lokalne izbore, kao što je bio slučaj i sa nedavnim predsjedničkim”, kazao je Andrija Mandić, jedan od čelnika Demokratskog fronta.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore Mladen Bojanić smatra da opozicija treba preispitati priznanje rezultata lokalnih izbora, jer je DPS, kako je naveo, nastavila praksu zloupotrebe državnih resursa u stranačke svrhe.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga