CRCD: Pokrajinski sekretarijat diskriminiše verske zajednice

Takvo ponašanje predstavlja produženu versku diskriminaciju drugih verskih zajednica koje su na ovaj način svrstane u zajednice drugog reda.

01. feb 2011

Centar za razvoj civilnog društva (CRCD) iz Zrenjanina kritikovao je danas Pokrajinski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne zajednice jer je raspisao Konkurs za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama na kojem je učešće dozvoljeno samo tradicionalnim crkvama i verskim zajednicama.

Takvo ponašanje predstavlja produženu versku diskriminaciju drugih verskih zajednica koje su na ovaj način svrstane u zajednice drugog reda, naveo je CRCD u saopštenju za javnost. 

Ta nevladina organizacija optužila je resorni sekretarijat da na taj način ignoriše preporuke Pokrajinskog ombudsmana, kao i da krši Ustav Srbije, Zakon o crkvama i verskim zajednicama i Zakon o zabrani diskriminacije.

Pokrajinski sekretarijat za upravu, propise i nacionalne manjine juče je saopštio da je raspisan konkurs za dodelu sredstava tradicionalnim crkvama i verskim zajednicama.

Konkurs je vredan 21,2 miliona dinara.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga