CRCD osudio napad na Zavod za kulturu Hrvata

CRCD je u saopštenju za javnost pozvao organe gonjenja da otkriju počinioce ovog nedela.

09. jul 2010

Centar za razvoj civilnog društva osudio je danas razbijanje prozora na zgradi Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata i upozorio da je ovo već drugi put uzastopno da se incidenti dešavaju pre najavljenih susreta predsednika Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ive Josipovića.
CRCD je u saopštenju za javnost pozvao organe gonjenja da otkriju počinioce ovog nedela.
U saopštenju se podseća da je prvi incident prethodio susretu Tadića i Josipovića u Bačkom Monoštoru, 16. aprila, kada su na zgradi Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) bili ispisani šovinistički grafiti.
Ova nevladina organizacija navela je da se najnoviji incident desio desetak dana pre novog susreta Tadića i Josipovića, koji je najavljen za 18. jul u Subotici, kada će se obeležavati 20 godina postojanja DSHV-a.
“Očigledno je da približavanje Srbije i Hrvatske ne odgovara nastavljačima ratne politike i onima koji su profitirali od nje”, ocenjuje se u saopštenju.
Dodaje se da CRCD ima puno poverenje u vlasti Srbije i Hrvatske i da ih ovakvi incidenti mogu samo tešnje udružiti protiv onih koji nastoje da spreče razvoj prijateljskih odnosa i tešnje približavanje dve zemlje.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga