CRCD: Ministarstvo i Zukorlić narušavaju stabilnost Srbije

“Sve to dovodi do povećanja opasnosti po stabilnost Srbije."

15. jul 2010

Centar za razvoj civilnog društva (CRCD) iz Zrenjanina oštro je danas kritikovao vlast u Beogradu, kao i sandžačkog muftiju Muarema Zukorlića zbog “neodgovornih” i “zapaljivih” izjava.
CRCD je u saopštenju za javnost ocenio da je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava “arbitrarno” suspendovalo konstituisanje Bošnjačkog nacionalnog veća, a da je Zukorlić juče koristio rečnik sličan onom kojim su Srbi sa Kosova krajem osamdesetih godina prošlog veka huškani na sukobe.
“Sve to dovodi do povećanja opasnosti po stabilnost Srbije. Zukorlićevo neodgovorno ponašanje omogućeno je nezakonitim ponašanjem Ministarstva za ljudska i manjinska prava”, ocenila je ta nevladina organizacija.
CRCD je kritikovao i Zukorlićev poziv Bošnjacima u Srbiji i u dijaspori da izdvoje po jedan odsto od svojih prihoda za finansiranje Bošnjačkog nacionalnog veća i ocenio da takav zahtev otvara prostor za “međunacionalno podvajanje”.
“Zukorlić se načinu političkog ponašanja koje primenjuje, a koje podrazumeva i pozive na linč predstavnika građanske opcije, naučio u Beogradu”, piše u saopštenju.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga