CP: SPS i SNS pripremaju malverzacije na izborima u Lovćencu

Optužbe i da je SPS pokušao srušiti Njegoševu vistu u tom mestu

07. dec 2013

Crnogorska partija (CP) optužila je danas Socijalističku partiju Srbije (SPS) da u mestu Lovćenac u opštini Mali Iđoš priprema krađu izbora za savet tamošnje mesne zajednice.

Ta stranka je navela da je lokalna izborna komisija imenovala clanove stalnog biračkog sastava na biračkim mestima isljučivo od predstavnika SPS i Srpske napredne stranke (SNS).

„Crnogorskoj partiji nije omogućeno da ima svoje predstavnike na biračkim mjestima što jasno govori o nameri aktuelne vlasti da po svaku cenu sačuva vlast“, navodi se u saopštenju za javnost.

Izbori za članove saveta mesnih zajednica u opštini Mali Iđoš raspisani su za 15. decembar. Opština se sastoji od tri naseljenja mjesta, Mali Iđoš, Lovćenac i Feketić i svako od njih predstavlja posebnu mesnu zajednicu.

Crnogorska partija izlazi na izbore samostalno u Lovćencu sa kandidatima za svih 15 članova saveta MZ. Na izbore izlazi i koalicija SPS i SNS, kao i koalicija koju čine Demokratska stranka, Jedinstvena Srbija i grupa građana.

„Jedini način da lokalno rukovodstvo SPS sačuva vlast u Lovćencu je da samo oni broje glasačke listiće i donose odluku o tome ko je pobednik. Strah od eventualne revizije dosadašnjeg rada i otkrivanja niza malverzacija ih je dovela do stanja agonije u kojem više ne biraju sredstva dovodeći izborni sistem do apsurdnosti“, navela je Crnogorska partija.

Dodaje se da vladajuću većinu u dosadašnjem sazivu Saveta MZ u Lovćencu čini SPS sa devet članova, dok su pet predstavnika Crnogorske partije i jedan nezavisni član potpuno ignorisani i isključeni iz rada saveta.

„Odnos lokalnog SPS-a prema crnogorskoj zajednici u Lovćencu najbolje ilustruje njihov prošlogodišnji pokušaj da sruše bistu crnogorskog vladike i književnika Petra Drugog Petrovića Njegoša, kao i organizovanje i finansiranje ‘pete kolone’ unutar crnogorske zajednice“, navodi se u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga