Čović naručio Đinđićevo ubistvo?

Čović se krio pod nadimcima Ćoravi i Ćoki.

19. sep 2011

Čovek koga je Miloš Simović naveo pod nadimkom Ćoki, a koji je navodno naručio ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića je bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović, izjavio je danas advokat porodice Đinđić Srđa Popović podgoričkom radiju Antena M.

„Iskaz Simovića je još uvek potpuno neodređen. Ja mislim da je važno što je on posvedočio da je Tužilastvu za organizovani krminal ispričao ko je sve bio upleten u atentat, ko je znao, ko je naručivao“, rekao je Popović Anteni M.

Na pitanje na koga se odnose nadimci Ćoravi i Ćoki Popović je odgovorio da je Simović „jasno objasnio da se radi o Čoviću“.

Popović je naveo da je posle svedočenja Miloša Simovića lopta u dvorištu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Advokat je objasnio da bi tužilac trebalo da odluči da li će Simoviću dati status svedoka saradnika i da bi se u tom slučaju videlo šta će Simović još reći.

„Ovo je važno što je on (Simović) do sada izneo, ali ja ocenjujem da smo još daleko, jer je to nedovoljno i tu nema mnogo činjenica. To su samo neke načelne tvrdnje“, rekao je Popović.

Beogradski dnevnik Blic objavio je danas da je Simović pre godinu i po dana dao pisanu izjavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u kojoj je kao naručioca ubistva Đinđića naveo čoveka iz vlasti sa nadimcima Ćoravi i Ćoki i da je u tom iskazu navo ime i prezime tog čoveka.

„…Otišao sam na Cerak u kuću kod Mekera (Milorada Ulemeka Legije) da vidim šta treba. Bio sam sa bratom Aleksandrom. Ušli smo u dvorište, tu je bio neko od obezbedenja i odveli su nas iza kuće u salon za goste. Pitao nas je šta ima, a gestikulacijom pokazao na donji deo uveta da treba da se uradi Đinđa, odnosno predsednik Vlade, Zoran Đinđić“, naveo je Simović u iskazu koji je objavio Blic.

„Uzeo je novinu i precrtao je sliku premijera. Rekao je da je bio na sastanku i da mu to trazi Ćoki, što meni, a ni Aci tada taj nadimak ništa nije značio, pa smo ga pitali o kome se radi. Rekao je Ćoravi i pored sike napisao ime i prezime ko je naručio atentat“, naveo je Simović.

Simović je prošle nedelje dva dana iznosio odbranu pred Specijalnim sudom na ponovljenom suđenju za ubistvo Đinđića, ali je odbio da govori o detaljima uz najavu da će o pozadini ubistva govoriti na posebnom suđenju za koje je siguran da će biti održano.

Simović je pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora za učestvovanje u ubistvu Đinđića, a sud mu je odobrio ponovljeno suđenje jer mu je suđeno u odsustvu.

Miloš Simović uhapšen je 10. juna prošle godine čim je prešao granicu i ušao u Srbiju iz Hrvatske, pošto je dva dana pre toga u Zagrebu hicem iz pištolja teško ranio Sretka Kalinića, sa kojim se zajedno skrivao.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga