Čorba (DSVM): Već dugo nije reč o nekoliko bitangi

Organi gonjenja stalno primenjuju "dvostruka merila, povećavajući time samopouzdanje srpskih ekstremista jer znaju da imaju državu iza sebe"

01. mar 2013

Novi predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara (DSVM) Bela Čorba izjavio je da se problem međunacionalnih incidenata ne može svesti na problem pogoršane javne bezbednosti u Vojvodini.

„U dubini te pojave krije se potencijalno mnogo više i društveno opasnog eksploziva. Zapravo, odvija se proces gubljenja mađarskog prostora, jednako na demografskom, ekonomskom, kulturnom i političkom polju“, rekao je Čorba za današnji novosadski Mađar so (Magyar Szo).

Ocenio je da tome „planski pripomažu“ ekstremističke snage sa svojim poznatim akcijama, a organi gonjenja stalno primenjuju „dvostruka merila, povećavajući time samopouzdanje srpskih ekstremista jer znaju da imaju državu iza sebe“.

„Ja u Temerinu polako više jedva da imam takvih mađarskih poznanika – među njima i poznatih intelektualaca – čijim mladima ili sinovima u tinejdžerskim godinama, nakon primene poznatih provokativnih metoda, nije zaprećeno. Već dugo ovde nije reč o uzajamnom izgredništvu par ‘bitangi'“, kazao je Čorba.

Bela Čorba izabran je u februaru za predsednika DSVM, umesto Andraša Agoštona, koji je odlučio da se povuče sa te funkcije.

(Autonomija/Magyar Szo) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga