Čonka: Ombudsman bi morao da se bavi problemima u RTV-u, nacionalnim savetima i manjinskim medijima

U Izveštaju Pokrajinskog zaštitnika građana ignorisani događaji koji su obeležili prethodnu godinu

12. apr 2017

Pokrajinski poslanik Aron Čonka iz poslaničke grupe „Mađarski pokret – DZVM – Nova Srbija, alternativa za Vojvodinu“ kritikovao je Izveštaj Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana za 2016. godinu, koji je na dnevnom redu današnje sednice Skupštine Vojvodine, navodeći da su iz njega izostali važni problemi koji su obeležili prethodnu godinu u pokrajini.

„Reč je o stanju u Radio televiziji Vojvodine zbog čega su ljudi protestovali na ulicama Novog Sada, zatim pitanje funkcionisanja Nacionalnih saveta, kao i problemi sa lokalnim manjinskim medijima koji su u prethodnom periodu prestali da postoje zbog privatizacije. Ne vidimo to u izveštaju Ombudsmana i smatramo da bi u narednom periodu on morao da se više bavi tim pitanjima“, istakao je Čonka.

On je u izjavi novinarima u Skupštini Vojvodine naveo i da se još uvek vodi spor oko toga da li će na Pravnom fakultetu u Novom Sadu biti dozvoljeno polaganje prijemnog ispita na mađarskom jeziku za studente kojima je taj jezik maternji, iako je reč zagarantovanom pravu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga