Čomić: Nasilje na lokalnim izborima je surova realnost

"Neću da verujem da je bilo ko u SNS sklon metodama partijskih policija”

20. dec 2015

Zamenica predsednika Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je da su slučajevi nasilja na lokalnim iozborima u Srbiji tokom poslednje tri godine bili “surova realnost” i dodala da predstojeći lokalni i pokrajinski izbori moraju biti održani u atmosferi bez nasilja nad ljudima i nasilja nad pravom.

“Taj cilj bi morao da bude zajednički svima pa i vladajućim strankama”, kazala je Gordana Čomić za današnji novosadski Dnevnik.

Prema njenim rečima, tokom vanrednih lokalnih izbora u poslednje tri godine zabeležen je “sijaset slučajeva” prebijanja, pretnji, pritisaka, zastrašivanja, kršenja izbornih procedura, kupovine glasova.

“Uostalom, i u izveštaju Evropske komisije jasno je upozoreno da se svi ti slučajevi moraju ozbiljno istražiti i odgovorni privesti pravdi, te da su nužne garancije da će izbori biti fer, demokratski i pošteni”, navela je Čomićeva, koja je i potpredsednica Skupštine Srbije.

Izrazila je uverenje da će na tu temu biti razgovora i sa Srpskom naprednom strankom.

“Želim da verujem da su i oni za vladavinu prava u izbornom procesu, pošto neću da verujem da je bilo ko u SNS sklon metodama partijskih policija”, kazala je Gordana Čomić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga