- Autonomija - https://www.autonomija.info -

ČOKA: U opoziciji jedino SNS

Nakon partijskih dogovora većinu u lokalnom parlamentu obezbedila široka koalicija koju čini SVM, LSV, DS i koalicija oko SPS-a. U opoziciji ostala je jedino Srpska napredna stranka. Predsednik opštine je diplomirani inženjer poljoprivrede Ferenc Balaž iz redova SVM-a, njegov zamenik je Zoran Jovanov, diplomirani pravnik. Inače, on je sa direktorske pozicije u Direkciji za izgradnju opštine Čoka prešao na mesto zamenika. Na čelu lokalne skupštine je Mirjana Marjanov iz redova Demokratske stranke, sa završenom gimnazijom. Njen zamenik je Karolj Barna iz SVM-a. Za članove Opštinskog veća izabrani su Čaba Pinter, Janoš Tertei i Laslo Komaromi (SVM), Emil Poljak, Melinda Šegan i Svetlana Garić (DS) i Zoltan Piri (LSV).

Predsednik opštine Balaž je u predizbornoj kampanji najavio promenu politike kao ključnu stvar u unapređenju poslovne klime u ovoj opštini. Kao prvenstveni cilj postavio je povećanje broja zaposlenih. “Ruralnim razvojem i ulaganjem u poljoprivredu možemo usporiti propadanje sela”, rekao je Balaž u predizbornom razgovoru sa novinarem “Mađarso”-a. On je u intervjuu naveo i to da je neophodna rekonstrukcija vodovoda, a kao problem naveo je i nedostatak kanalizacione mreže u selima. “Bitno je unaprediti i putnu infrastrukturu, a zdravstvene usluge takođe moraju da se razviju”, istakao je Balaž, kao tadašnji kandidat za mesto predsednika opštine Čoka. Prema njegovom mišljenju u prethodnom periodu dosta je učinjeno na polju kulture i sporta. Balaž smatra da opština treba da deluje planski i da vodi transparentno poslovanje.

U prethodnom sazivu Skupštine Čoka, Demokratska stranka je imala deset mandata, Savez vojvođanskih Mađara i Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara u sklopu Mađarske koalicije imali su 8 mandata. Većinu su činile upravo ove stranke. U opoziciji su bili Liga socijaldemokrata Vojvodine sa dva odborika i Srpska radikalna stranka sa 5 mesta. Na čelu opštine bio je Predrag Mijić iz Demokratske stranke koga je krajem 2011. zamenio Emil Poljak takođe iz DS-a.  Predsednik lokalne Skupštine bio je Čaba Pinter iz SVM-a.

Ferenc Balaž (SVM)

Rođen je 1963. godine u Čoki. Osnovnu školu je završio u Čoki, a srednju u Kanjiži. Diplomirao je 1989. godine u Novom Sadu na Poljoprivrednom fakultetu, smer ratarsko- povrtarskom smeru.

Do 1994. godine je radio u PK Čoka u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, posle toga se zaposlio u Agroseme – Panoniji u Senti u doradi semena. Od 2008. do 2012. godine je bio zamenik predsednika opštine Čoka – piše u zvaničnoj biografiji čelnika opštine.

Zoran Jovanov (DS)

Rođen je 1973. godine u Senti. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, smer unutrašnjih poslova. Radno iskustvo: ukupno 11 godina, na poslovima advokatskog pripravnika, izvršioca za prekršajni postupak Poreske uprave – Filijala Senta, Sekretara akcionarskog društva Fabrika šećera TE-TO Senta i direktora JP Direkcija za izgradnju opštine Čoka – navedeno je na zvaničnoj internet prezentaciji opštine.

Norbert Šinković/Ivana Buš Jović (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!