Članovi koji su napustili PSG formiraju novi pokret

"Sergej Trifunović se priklonio prilično desno orijentisanom stavu velikog dela opozicije"

02. feb 2019

Doskorašnji član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Zoran Vuletić najavio je da će doskorašnji članovi tog pokreta formirati ubrzo novi pokret.

On smatra da je novi predsednik PSG Sergej Trifunović odustao od politike na kojoj je pokret nastao.

„Gotovo svi članovi Predsedništva PSG i oni koji su odmah nakon izbora Trifunovića za novog predsednika izašli iz pokreta kao i oni za koje očekujem da će to uraditi tokom sledeće nedelje formiraće vrlo brzo novi pokret“, rekao je Vuletić za list Danas.

Prema njegovim rečima, Aleksandar Olenik koji je bio kandidat za predsednika PSG na izborima 26. januara, uskoro će pokrenuti inicijativu za formiranje te nove organizacije na temelju njegovog predizbornog programa.

„Ne verujem da je spreman da se utopi u novonastalu PSG političku estradu, s obzirom na to da je novoizabrani predsednik praktično odustao od politike na kojoj je pokret i nastao, a to su evrointegracije i priklonio se prilično desno orijentisanom stavu velikog dela opozicije“, rekao je Vuletić.

On je naveo da će novi pokret biti otvoren za sve dogovore sa ostatkom opozicije za izborne uslove i eventualni bojkot, ali da nikako neće i ne može da pristane da ono što je novi predsednik PSG već najavio, a to je zajednička lista sa Savezom za Srbiju na predstojećim izborima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga