Članica Programskog saveta RTV: Režim nema nameru da oslobodi medije

Režim uspešniji u manipulaciji medijima nego devedesetih

17. juna 2019

Članica Programskog saveta Radio-televizije Vojvodine (RTV) Aleksandar Bosnić Đurić koja je sa još dva člana Saveta protestovala zbog izveštavanja RTV o protestu posle prebijanja studenata, izjavila je da „režim ne da nema nameru da oslobodi medije, nego verovatno ima nameru da se samo usavršava u različitim oblicima manipulacije“.

„U tome su oni zaista uspešni, rekla bih čak da su uspešniji nego devedesetih godina“, rekla je Bosnić Đurić za izdanje beogradskog lista „Danas“ od utorka.

Ona je, zajedno s Milošem Katićem i Srđanom Arsenijevićem javno protestovala što se RTV na svom sajtu u izveštaju s novosadskog protesta pozvala na beogradski „Kurir“.

Bosnić Đurić je rekla da, „ukoliko nismo obučeni građani da se borimo s lažnim vestima, da ih čitamo na drugi način, ukoliko smo obični građani koji se ne bave onim što se zove medijska pismenost, imaćemo samo tu informaciju koju imamo“.

„Međutim, činjenica je da postoji veliki broj građana koji osećaju takvu vrstu medijskog spinovanja i oblikovanja, i poslednjih godina oni gube poverenje u javni servis“, rekla je Bosnić Đurić.

(Beta, Karikatura: Stups)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga