Ćirić: DS neće učestvovati u ratu unutar opozicije

Dveri nikada neće biti politički saveznik DS-u

26. juna 2017

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Goran Ćirić izjavio je danas da ta stranka neće učestvovati u „ratu unutar opozicije“ i ponovio da Pokret Dveri ne može biti politički saveznik DS zbog „nepremostivih političkih i vrednosnih razloga“.

Reagujući na izjavu predsednika Dveri Boška Obradovića da lider DS Dragan Šutanovac radi na razjedinjavanju opozicije, Ćirić je kazao da DS veruje da je na izborima potrebno programsko ujedinjenje oko politike.

„Mi želimo da pobedimo Vučića kao iskonska alternativa njegovoj vlasti, a ne da bismo ga zamenili na tom mestu koristeći se njegovim metodama – ne birajući sredstva niti partnere sa kojima nastupam“, rekao je Ćirić.

On je dodao da Pokretu Dveri smetaju i seksualna orijentacija, i nacionalno poreklo Ane Brnabić, i da je to jedan od razloga zbog kojih DS ne može s tim pokretom da bude u koaliciji.

„Od devedesetih smo branili pravo svih manjina u čemu ostajemo dosledni i Anu Brnabić ćemo braniti kao građanku i sva njena prava i od Obradovića, Rističevića, Martinovića i Palme. Svima njima smeta njena seksualna orijentacija i poreklo, a ne činjenica što je lokalnim samoupravama oduzela čitavih osam milijardi dinara, tamo gde se odvija realni svakodnevni život građana“, naveo je Ćirić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga